Seuraava kokoontuminen.

Tervehdystä jälleen, kaikki! Oli oikein mukava tähtikerhon tapaaminen, ja paikalla oli yli 20 ihmistä! Ensin keskustelimme niitä näitä tähtitieteellistä, näin kesän jäljiltä, ja sitten otimme pääaiheeksi Rosetta-luotaimen viimeaikaiset (oikeastaan viimeiset) edesottamukset. Näitä käytiin läpi ESA:n tuottamien mainioiden animaatioiden kautta. Niitä voi itse kukin katsella, ja olen kasannut tärkeimmät seuraavaan osoitteeseen, josta voitte käydä ne lataamassa (ne ovat englanninkielisiä):

Sitten seuraavasta kerrasta: tapaamisajankohdaksi sovittiin ke 26.10. klo 18, jolloin aiheena on ikään kuin ”paluu juurille”: tärkeimmät tähtikuviot (löytäminen & hahmottaminen), taivaan mielenkiintoisimmat kohteet havainnoitsijalle jne. Sovittiin, että aihetta vetävät Pekka ja Nico, mutta myös Tomi pääsee todennäköisesti paikalle teleskooppeineen ja ehkäpä joku muukin intoutuu meitä opastamaan.

Päätimme nimittäin, että aihetta käsitellään ihan teleskooppien äärellä, mikäli sää sallii (eli Kroopinpalossa). Jos tämä ei onnistu, niin sitten vain luokkahuoneessa kuten tavallista. Eli varustautukaa mahdollisuuteen olla muutama tunti ulkona kylmässä! 🙂 Jos sää on suotuisa, vaiva maksaa kyllä itsensä takaisin, sen takaan! 😉

Partow